Bahama Mama to smak egzotycznych owoców i maksymalne orzeźwienie. Chcesz cieszyć się smakiem wakacji przez cały rok? Tu znajdziesz garść porad, dzięki którym szybko poradzisz sobie z przygotowaniem tego napoju.
Bahama Mama – jak przygotować egzotyczny koktajl?
Bahama Mama – jak przygotujesz drinka?
Składniki i czas przygotowania
Czas przygotowania Bahama Mama – 5 minut.
Składniki:
- 20 ml złotego rumu,
- 20 ml ciemnego rumu,
- 20 ml Malibu,
- 80 ml soku pomarańczowego,
- 80 ml soku ananasowego,
- 3 krople Angostura bitter.
Bahama Mama – przepis
Sposób przygotowania jest bardzo prosty. Wystarczy, że wlejesz wszystkie składniki do shakera, zmieszasz i przelejesz do schłodzonego kieliszka. Zadbaj też o dekorację. Świetnie sprawdzi się w tej roli kawałek ananasa i wisienka koktajlowa.
Bahamy – wakacyjny raj
Wyspy Bahama to rajskie plaże i dobra zabawa. Drink, który już swą nazwą nawiązuje do tego skrawka świata, automatycznie kojarzy się z wakacjami. Kolorowy napój, kostki lodu i dekoracje typowe dla barów działających przy plaży – oto czynniki, dzięki którym Bahama Mama podbił świat.
Bahamy to wyjątkowy skrawek świata. Setki rajskich wysp, jasne plaże, palmy i rafy koralowe – oto idealne warunki do wypoczynku. W takiej scenerii można cieszyć się nie tylko słońcem i wodą, ale i orzeźwiającymi drinkami o egzotycznym smaku. Na tych wyspach hitem jest Bahama Mama – pyszny drink, który przygotujesz bez problemów.
Co warto wiedzieć o tym drinku?
Jak powstał drink Bahama Mama? Do stworzenia pierwszego przepisu przyznał się Oswald „Slade” Greenslade – barman pracujący w jednym z bahamskich barów. Czy to faktycznie on jest twórcą egzotycznego drinka? Nie wiadomo. Pewne jest jedynie to, że Bahama Mama zyskał popularność w latach 50. XX wieku, choć już wcześniej sięgano tu po podobne napoje z rumem jako podstawowym składnikiem.
Jeśli smakiem wakacji chcesz się cieszyć przez całe rok, jeśli w swym ogrodzie chcesz się poczuć jak na rajskiej plaży, z pewnością docenisz ten drink. Bahama Mama to orzeźwienie i smak, którymi oczarujesz swoich gości.
Leave a Comment