Mojito arbuzowe to pyszny i bardzo lekki napój alkoholowy. Jest niezwykle prosty w przygotowaniu. Bez problemu przyrządzisz takie mojito we własnym domu. Poznaj przepis i ciesz się wspaniałym smakiem tego drinka!
Mojito arbuzowe – wyjątkowy drink, który cię orzeźwi! Sprawdź przepis!
Arbuz to bardzo popularny owoc. Jest niezwykle soczysty i w związku z tym wspaniale gasi pragnienie w upalne dni. Tym samym także drinki powstałe na bazie arbuza są bardzo orzeźwiające. Nie inaczej jest w przypadku drinka, który jest znany jako mojito arbuzowe. Zobacz, jak samodzielnie przyrządzić wariację na temat jednego z najbardziej popularnych drinków.
Mojito arbuzowe – składniki
Na początek przedstawmy składniki, które są wymagane do stworzenia tego właśnie drinka. Nie może dziwić, że najważniejszym z nich jest świeży i soczysty arbuz. Potrzebujesz około dwóch lub trzech szklanek arbuza pokrojonego dokładnie na kawałki.
Oprócz tego potrzebny będzie biały rum (sześćdziesiąt mililitrów), kilka listków mięty cukier (dwie łyżeczki), woda gazowana, kruszony lód oraz połówka limonki. Zbierz wszystkie składniki, a następnie przejdź do właściwego wykonania drinka, który jest mojito arbuzowe.
Mojito arbuzowe – przygotowanie. Etap pierwszy
Na początek musisz umieścić wcześniej pokrojonego arbuza w blenderze. Pamiętaj też, aby zawczasu pozbyć się pestek. Dokładnie zmiksuj całość. Następnie odcedź sok. W dalszej kolejności umieść w szklance cukier, limonkę i miętę. Ten etap jest znany wszystkim fanom klasycznego mojito. Tak przygotowane składniki należy zmiażdżyć przy pomocy moździerza. Nie czyń jednak tego nazbyt długo. W takim przypadku bowiem limonka może nadać całości gorzkawego posmaku.
Mojito arbuzowe – przygotowanie. Etap drugi
W kolejnym etapie umieść w szklance kruszony lód. Zamieszaj wszystko. Następnie dolej do szklanki rumu oraz soku z arbuza. Ponownie zamieszaj całość. Wreszcie możesz uzupełnić szklankę wodą gazowaną, a całość przystroić miętą. Twoje mojito arbuzowe jest gotowe. Smacznego!
Leave a Comment